Masterplan herontwikkeling Zuwe Zorgcentrum te Woerden
Restaurantiewerkzaamheden Museum Moderne Kunst te Arnhem
Zuiderhof II en kantoor van Doorne op de Zuid-as te Amsterdam
Realisatie restaurant Nonna te 's Gravendeel'

0903 Mantelzorgwoning Goeree Overflakkee

31-10-2016

Wat is er mooier dan mee te werken aan een project waar iemand van opleeft?

Na de dood van haar man kwijnde (o)ma weg. Door de weeks als ze de kleinkinderen uit school opving ging het nog wel. Maar in het weekend at ze niet meer. Ook had ze moeite om de grote tuin, de trots van haar overleden man, te zien verpieteren.

Haar kinderen vatten het idee op om een mantelzorgwoning in de paardenstal te maken. Dan kan ma gewoon op zichzelf blijven wonen en als ze daar behoefte aan heeft de gezelligheid in de aangrenzende woonkeuken opzoeken.

Ook al lijkt het eindplaatje prachtig, je moet er wel doorheen kijken. En als je depressief bent valt dat niet mee. De woning lijkt zo klein en de weerstand om spullen weg te moeten doen is zo groot. Het goed uittekenen van de nieuwe woning met de juiste maten voor sanitair en het intekenen van de meubels met emotionele waarde kan dan waardevol zijn. Alles kon mee! Zelfs het poppenhuis. Dat heeft een verheven plekje gekregen. En passant heeft Henk Jan van den Berg voorgesteld om de voordeur wat te verplaatsen, zodat de verhouding slaapkamer / woonkamer beter werd. De dichtgemetselde gevelopeningen werden weer open gebroken om veel daglicht naar binnen te brengen. En zo is het ook gemaakt en ze leve nog lang en gelukkig.