Masterplan herontwikkeling Zuwe Zorgcentrum te Woerden
Restaurantiewerkzaamheden Museum Moderne Kunst te Arnhem
Zuiderhof II en kantoor van Doorne op de Zuid-as te Amsterdam
Realisatie restaurant Nonna te 's Gravendeel'

B15 Herontwikkeling woonzorgcentrum te Heeze

Het verzorgingshuis te Heeze is aan vervanging toe, zowel economisch als functioneel. Eigenaar woningcoöperatie Wocom uit Someren en zorginstelling Anna zorggroep uit Geldrop hebben architectenbureau BO.2 een ontwerp laten maken.

Het ontwerp, een afgeplatte cirkel, voorziet in groepswoningen op de begane grond en appartementen in de twee daarboven gelegen bouwlagen. Dit concept biedt enerzijds contact met de straat en geeft anderzijds de bewoners van de groepswoningen volop bewegingsvrijheid op het binnenterrein. Naast een privé gedeelte bij de groepswoning is er ook een gezamenlijke tuin. De appartementen zijn via een ringvormige galerij ontsloten aan de binnenzijde van het bouwblok en hebben een woonkamer die op de straatzijde is georiënteerd.

Besluitvorming in de Gemeente over een multifunctioneel centrum die onderdeel uitmaakt van de herontwikkeling van het gebied heeft het proces vertraagt. Onder projectleiderschap van de woningcoöperatie en met Henk Jan van den Berg als adviseur van de huurder is overlegd met de gemeente. Om te voorkomen dat het project vroegtijdig zou sneuvelen is op advies van Henk Jan van den Berg besloten om de herontwikkeling te splitsen, opdat de intramurale huisvesting in eigen tempo ontwikkeld zou kunnen worden.

Na deze knipactie wisten de ambtenaren -ook na het fiatteren van uitgangspunten door de politiek- om telkens weer één voor één hun punten naar voren te schuiven waardoor het proces stagneerde: Was het niet het gevaarlijke transport over de rails, dan was het wel de mogelijkheid om de structuur van het stratenplan te vervolmaken, of een mogelijk bezwaar van omwonende tegen de voorgestelde bouwmassa, dan wel een tekort aan parkeerplaatsen.

De tegenwerking bij deze voor sommigen onwenselijk geachte herontwikkeling leidde tot hoge vervangingskosten en een jarenlang voortslepend proces, waarbij de situatie van de ouderen niet verbeterde.