Masterplan herontwikkeling Zuwe Zorgcentrum te Woerden
Restaurantiewerkzaamheden Museum Moderne Kunst te Arnhem
Zuiderhof II en kantoor van Doorne op de Zuid-as te Amsterdam
Realisatie restaurant Nonna te 's Gravendeel'

0705 Realisatie leefstijlgroep Elimhof

01-04-2017

In 2014 is Henk Jan van den Berg betrokken geraakt bij een initiatief van de Reformatorische kerken in het oostelijk deel van de Hoeksche Waard om een eigen groepswoning voor mensen met dementie te realiseren. Er was in een bestaand woonzorgcomplex een logeervoorziening vrijgekomen met naast 4 bewonerskamers nog een appartement. Dat moest omgebouwd worden naar een groepswoning voor 8 personen. In drie maanden tijd is het gebouw met de installaties geïnventariseerd, een plan gemaakt en aanbesteed. Doordat de zorginstelling geen uitbreiding van capaciteit kreeg is het plan weer in de koelkast gegaan.

Eind 2016 is het project weer opgepakt, omdat de exploitatie op een andere wijze mogelijk werd. De bewoners huren in de groepswoning een eigen appartement met eigen badkamer en krijgen 24 uurs thuiszorg op basis van een zogenaamd Volledig Pakket Thuis.

Henk Jan van den Berg heeft de plannen besproken met de bestaande eigenaar woningcorporatie HW Wonen en kon het als interim projectleider namens hen in drie maanden tijd realiseren. Grootste uitdaging was misschien wel het verplaatsen van twee stijgkasten naar de meterkast van de bovenliggende appartementen, waarvoor de nutsbedrijven de nodige werkzaamheden moesten verrichten en een schoongrondverklaring moest worden aangevraagd. Uiteindelijk had de aannemer maar drie weken tijd om het project te realiseren. Maar boven verwachting van velen heeft Gebrs. Hooghwerff uit Strijen een prestatie neer gezet en opgeleverd conform planning.