Masterplan herontwikkeling Zuwe Zorgcentrum te Woerden
Restaurantiewerkzaamheden Museum Moderne Kunst te Arnhem
Zuiderhof II en kantoor van Doorne op de Zuid-as te Amsterdam
Realisatie restaurant Nonna te 's Gravendeel'

1004 Extra kamer in Poorthuis

28-03-2018

Ook hier moest door het wegvallen van de subsidie kleinschalige groepswoningen een extra kamer gerealiseerd worden. De gedachte was om een berging en een naastgelegen badkamer op te offeren en daar een slaapkamer van te maken.

Bij zijn analyse constateerde Henk Jan van den Berg, dat er geen plek was om de spullen uit een berging in een andere berging onder te brengen. Ook zou het erg duur worden en veel tijd vergen om allerlei leidingen te verleggen en een groter raam in de gevel te maken.


Zijn tegenvoorstel: het kantoor opofferen. Het is immers de bedoeling dat de medewerkers zoveel mogelijk op de groep zijn. Aan dit plan kleefden wel twee bezwaren:

1.de wand tussen het kantoor en de naastgelegen slaapkamer moest een meter verschoven worden ten koste van de leefruimte in die slaapkamer;

2.de bewoner van de nieuwe slaapkamer moet door de woonkamer naar de badkamer. Ter compensatie is in deze slaapkamer een eigen wastafel aangebracht, wat de andere kamers niet hebben.


Inmiddels wordt er kantoor gehouden in een hal, want in de praktijk moet de begeleiding toch wel beschikking hebben over de nodige kastruimten.