Masterplan herontwikkeling Zuwe Zorgcentrum te Woerden
Restaurantiewerkzaamheden Museum Moderne Kunst te Arnhem
Zuiderhof II en kantoor van Doorne op de Zuid-as te Amsterdam
Realisatie restaurant Nonna te 's Gravendeel'

B16 Bedrijfsrestaurant en congrescentrum op de zuid-as te Amsterdam

Het kantoorgebouw Zuiderhof II is, nadat besloten werd dat er geen ING-personeel in gehuisvest zou worden, in de commerciële verhuur gezet. Het aanbrengen van een inbouwpakket is uitgesteld totdat er een huurder gevonden zou zijn. Toen het zover was, moest binnen zes maanden -onder druk van een forse boeteclausule- het bedrijfsrestaurant en het congrescentrum ontworpen en gerealiseerd worden.

Met horeca-adviseur Anne-Frans de Vink van Host! en interieurarchitect Nieke Strijland van NIKE is er een concept bedacht. Milieubewust eten in het bedrijfsrestaurant en een congrescentrum, dat met een dikke knipoog de gewichtigheid van het zaken doen relativeert. “De vervreemding” ben ik wel in een kantoorgebouw wordt bewerkstelligt door allerlei elementen: kunstvoorwerpen; tapijt dat er uit ziet als een besneeuwde weg waar een auto overheen is gereden; een vergaderzaal voorzien van een pui met blauw glas, alsof je in een aquarium zit; etc.

Als directievoerder heeft Henk Jan van den Berg samen met zijn collega de opzichter Arie Goebel, voornoemde adviseurs, cateraar Compass, kunstenares Joke Konijn, interieurbouwer Pruko, keukenleverancier De Koksmaat, beveiligingsinstallateur BRI en vele andere partijen binnen de gegeven tijd een bijzondere klus geklaard.